Ingredienser

 

  • 500 ml. filtreret Ekstra Jomfru Olivenolie
  • 20 g frisk dild – svarende til et lille bundt fra supermarkedet
  • 70 g friske ramsløg – svarende til en god håndfuld

 

Det skal du bruge:

  • God blender
  • Klæde/filter
  • Frysepose 4 liter eller en engangs sprøjtepose 
  • Opbevaring i olieflaske

 

Fremgangsmåde

Put alle ingredienser i blenderen og blend i høj hastighed indtil olien bliver varm og begynder at ryge. Der kan sagtens gå nogle minutter. 

Når olien er tydelig varm og ryger, sigtes den i et klæde over i fryseposen, hvor den langsomt lader overskydende bundfald og evt. rester af vand synke til bunden. 

Efter olien har trukket i ca. 15 minutter, klipper du et lille hul i spidsen af posen, så vand og bundfald løber ud. 

Herefter er olien klar til at blive hældt på olieflasken.

 

Jeg bruger olien til rigtig mange ting. Især i salater er den god, men også i fiskeretter, hvor jeg især bruger den til skilt kærnemælk. Det er utrolig lækker til fisk og det ser drøn godt ud med den stærke grønne farve. 

 

 

Buen apetito 🙂

 

Ekstra Jomfru Olivenolie i flaske. Ved siden af er der hældt filtreret Ekstra Jomfru Olivenolie op i en rasper og pyntet med grønne oliven
Ramsløgs og dildolie hældt op i en hvid rasper pyntet med en ramsløgsblomst. En oliekande i spansk keramik ligger ved siden af og pryder med sine flotte grønne blade